Däckservice Vetlanda

Frawe erbjuder allt inom daeckservice i Vetlanda

Allt inom däckservice

Vi erbjuder allt inom däckservice i Vetlanda med omnejd, bland annat:

  • Lufttryck
  • Balansering
  • Omläggning
  • Mönsterdjup
  • Korrekt åtdragna bultar
  • Invändig & utvändig punkteringslagning

På vår däckservice ser vi till att däcken har rätt lufttryck och ser över däckens mönsterdjup samt ser till så att alla bultar är rätt åtdragna. Vi erbjuder även balansering, omläggning och lagning av punktering vid behov. Om däcken inte är korrekt balanserade så slits de snabbare än vanligt helt i onödan och minskar däckens livslängd. Vibrationerna som uppstår vid obalanserade däck kan även orsaka slitskador på bilen. Omläggning av däck innefattar när däcken monteras på fälgar, innan däcken monteras på bilen. När det kommer till lagning av punktering på däcken så utför vi både invändig och utvändiga lagningar, vilket blir billigare än att byta däcket mot ett nytt. Vår kompetenta och professionella personal hjälper dig med heltäckande däckservice i Vetlanda med omnjed!

Boka däckservice i Vetlanda

Fyll i formuläret, ring oss på 070-6563638 eller maila för att boka din tid hos oss, välkomna! 

Frawe erbjuder daeckbyte i Vetlanda

Däckbyte i Vetlanda

Vi erbjuder däckservice i form av försäljning av däck och däckbyte, både på drop in eller genom att boka tid hos oss.

Vi säljer olika typer av däck samt fälgar för ett brett utbud av bilmodeller. Är det dags för nya sommardäck eller vinterdäck? Vi på Frawe hjälper dig att hitta rätt däck och fälgar som passar din bil. Om det är dags att köpa nya däck så erbjuder vi däck med hög kvalitet som passar din bil. Rätt däck på bilen ökar säkerheten och bidrar till mindre utsläpp genom att bränsleförbrukningen minskas. 

Sommar- och vinterdäck

Börjar det närma sig december? Från 1:a december - 31 mars är det lag på att ha vinterdäck på bilen om det är vinterväglag. Dubbdäck får användas vid vinterväglag från 1 oktober - 15 april. Men vad räknas som vinterväglag? Om det finns snö, frost, is eller snömodd på hela eller delar av vägen så räknas det som vinterväglag. När det kommer till däckens mönsterdjup så ska fordon med en vikt på max 3,5 ton ha minst 3 mm på sina vinterdäck. Är det ett tungt fordon över 3,5 ton måste mönsterdjupet vara minst 5 mm vid vinterväglag. Vid sommarväglag ska däcken ha minst 1,6 mm i mönsterdjup. Viktigt att ha i åtanke är att däckens mönsterdjup bör vara minst 3 mm för att få bra friktion vid blött eller fuktigt väglag.

Utöver all däckservice så erbjuder vi även rekonditionering i Vetlanda, bara kontakta oss för mer information.